Regulatoriskt pressmeddelande

Prostatype Genomics tecknar avtal med Cambridge Clinical Laboratories, CCL

-Prostatype® prostatacancertest görs tillgängligt för patienter i Storbritannien och Irland

Prostatype Genomics är stolta över att kunna presentera ett avtal med en idealisk partner för vår unika produkt, Cambridge Clinical Laboratories, CCL. Sedan 2005 har CCL varit ledande när det gäller att hitta och implementera innovativa diagnostiska och prognostiska verktyg till nytta för vårdgivare och patienter i Storbritannien och Irland.

Enligt detta avtal kommer CCL nu att erbjuda Prostatype® prostatacancer gentest i sina egna laboratorier, samt marknadsföra testet till uro-onkologiska anläggningar över hela Storbritannien och Irland.

Detta samarbete främjar Prostatypes inträde på en prioriterad marknad, i linje med företagets strategi.

Dr Anthony Cooke, VD för Cambridge Clinical Laboratories, menar att tidpunkten för detta avtal är idealisk: ”Vi introducerar ett initiativ om urologiska cancerformer, och Prostatype® -testet, som identifierar cancerns genetiska fingeravtryck, är exakt den smarta och innovativ lösning vi vill introducera, implementera och driva. ”

VD för Prostatype Genomics, Fredrik Persson, kommenterar: ”Vi är mycket glada över att arbeta tillsammans med Cambridge Clinical Laboratories, de har ett imponerande rykte för att kontinuerligt arbeta för att hitta ny teknik och smarta lösningar som skapar värde för vården och hjälper patienter. Det här samarbetet ger oss en fantastisk start i arbetet på dessa nya och spännande marknader.”

Om Cambridge Clinical Laboratories

Cambridge Clinical Laboratories började sin resa som Lab 21, redan 2005. Målet för företaget var att vara ett laboratorium för 2000 -talet – ett laboratorium som skulle vara en tidig användare av ny teknik för diagnostik. Att erbjuda personlig medicin och introducera ny ny teknik och analyser för att hjälpa brittisk sjukvård.

Denna information är sådan som Prostatype Genomics AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-08-17 15:00 CET.

Attachments

Release