Ej regulatorisk

Prostatype Genomics AB ingår avtal med Life Genomics AB

Prostatype Genomics  och Life Genomics  inleder ett icke-exklusivt samarbete som innebär att Life Genomics kommer att handha samtliga steg i den laboratorieprocess som krävs för att analysera Prostatype®, Prostatype Genomics gentest för att bedöma aggressiviteten vid prostatacancer . Samarbetet innebär att Prostatype Genomics ytterligare kan fokusera på att marknadsföra testet mot patienter och läkare och säkrar resurser för att kunna hantera den ökade efterfrågan av Prostatype® från patienter och sjukvård. Avtalet gäller samtliga Nordiska länder och träder i kraft omgående.

Samarbetet innebär att Life Genomics kommer att hantera hela processen från att ta emot remisser från vårdgivare till att utföra och rapportera resultatet av genanlysen i enlighet med Prostatype Genomics kvalitetssäkrade processer.

Prostatype Genomics VD Fredrik Person kommenterar samarbetet: ”Avtalet med Life Genomics är ytterligare ett viktigt steg i vår fortsatta kommersialisering av gentestet Prostatype®. Vår strategi har varit tydlig från första början där bolaget fastslagit att laboratoriehanteringen av testet ska hanteras av  extern samarbetspartner. Det gäller för samtliga marknader vi är verksamma på. Vi kommer inom kort att presentera ytterligare samarbeten på laboratoriesidan för andra geografiska marknader. Motivet är att Prostatype Genomics organisation ska kunnafokusera  helt på att marknadsföra Prostatype® på våra prioriterade marknader. Vi har varit mycket noggranna i vår urvalsprocess att hitta lämplig partner för den nordiska marknaden och jag är glad över att Life Genomics blir en viktig pusselbit på bolagets vidare resa. Life Genomics är ett ledande laboratorium som besitter den kompetens och förmåga som är nödvändig och blir ett viktigt tillskott i arbetet med att driva användningen av Prostatype framåt.

Göran Jacobsson, VD för Life Genomics kommenterar samarbetet: ”Vi är mycket glada och stolta över att inleda samarbetet med Prostatype Genomics.Prostatype® är precis den typ av test vi på Life Genomics vill kunna erbjuda våra kunder; innovativt och med en tydlig patientnytta där det kliniska behovet är omfattande. Samarbetet innebär att vi kan erbjuda en mängd patienter och läkare ett värdefullt beslutsstöd i en ofta svårbedömd situation i ett marknadssegment som fortsätter att öka år för år”.

Om Life Genomics
Life Genomics är ett genetiskt laboratorium och tillhandahåller genetiska tester till både privata kliniker och offentlig sjukvård. Läs mer på www.lifegenomics.se.