Ej regulatorisk

Prostatype Genomics förstärker sitt kunderbjudande och logistik med byte till ny kontraktstillverkare Minerva Biolabs

Prostatype® kommer att erbjudas i frystorkat pulverformat

Proatatype Genomics har ingått ett flerårigt avtal med det tyska bolaget Minerva Biolabs Gmbh (”Minerva”) för tillverkningen av Bolagets prognostiska biomarkör Prostatype® RT-qPCR kit. Minerva grundades 1999 och är en spin-off från det välrenommerade Robert-Koch Institutet i Berlin.

Prostaype Genomics VD Fredrik Persson kommenterar: ”Vi är väldigt nöjda att ha avtalat med Minerva Biolabs för tillverkningen av Prostatype® under de kommande åren vilket är ett viktigt steg i utvecklingen av Prostatype Genomics. Ur ett strategiskt perspektiv har vi valt att initiera ett samarbete med en partner som erbjuder möjligheten att tillverka Prostatype® i frystorkat pulverformat istället för den flytande beredningsform som är fallet idag. Minervas närvaro på den amerikanska marknaden betyder också att det finns uppenbara synergier från vårt perspektiv när det gäller att stärka vårt erbjudande på denna viktiga marknad vilket gör oss ännu mer intressanta som partner.

Det finns direkta positiva effekter att erbjuda Prostatype® i frystorkad form, både för våra kunder och för Prostatype Genomics. Eftersom produkten inte längre behöver fraktas på torr-is eller förvaras i frys så kommer de individuella laboratorier som använder Prostatype® kunna dra nytta av de uppenbara fördelar som enklare hantering och lägre kostnader innebär. Prostatype Genomics och våra distributörer kommer att få fördelar i form av effektivare logistik och lägre hanterings- och transportkostnader.

Det har varit en mycket givande erfarenhet att arbeta tillsammans med personalen på Minerva under den här processen och vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med en av de ledande tillverkarna av produkter liknande Prostatype® och som har stor kännedom om komplexiteten att tillverka RNA/DNA amplifierings-kit. Samtidigt vill jag rikta ett stort tack till vår tidigare kontraktstillverkare Epigenomics AG som har spelat en avgörande roll i produktutvecklingen av Prostatype®. ”

Minervas VD och grundare Dirk Vollenbroich (PhD) kommenterar: ”Prostatype Genomics är ett enastående företag med en fantastisk produkt och team. Vi på Minerva ser med glädje fram mot det här uppdraget och tackar för förtroendet. Genom att bidra med vår erfarenhet inom IVD kontraktstillverkning kommer vi att med energi och kraft att understödja den fortsatta tillväxten för Prostatype Genomics.

För mer information om Minerva, se deras hemsida: www.minerva-biolabs.com

Attachments

Release