Ej regulatorisk

Prostatype Genomics publicerar nyhetsbrev om pågående anslutning av nya kunder i USA och Spanien

Denna utgåva av bolagets nyhetsbrev fokuserar på den pågående kommersiella uppskalningen i USA och Spanien. I USA pågår det praktiska arbetet med att ansluta ett flertal urologer för kommersiell användning av gentestet Prostatype® efter nyligen meddelat marknadstillträde, och i Spanien har avtal tecknats med ett antal privata vårdgivare, varav en del redan börjat använda Prostatype® kommersiellt, efter presentation av starkt positiva slutresultat från en multicenterstudie i april.

Innehåll i nyhetsbrevet:

Vd Fredrik Rickman om den kommersiella uppskalningen i USA
– Efter nyligen kommunicerat marknadstillträde arbetar bolaget arbetar nu med att praktiskt ansluta flertalet urologer för kommersiell användning av Prostatype® så snart som möjligt.
– Stort intresse för bolaget vid den globalt uppmärksammade AUA-konferensen där starkt positiva interimresultat från en pågående långtidsuppföljningsstudie med Prostatype® presenterades.

Kommersiell uppskalning även i Spanien efter framgångsrik multicenterstudie
– Bolaget har nyligen tecknat avtal med ett antal privata vårdgivare, varav en del redan börjat använda Prostatype® kommersiellt, och fler förhandlingar pågår.
– Stor uppmärksamhet vid den spanska nationella urologiföreningens årliga konferens där studieresultaten presenterades, inklusive en paneldebatt om Prostatype® och mest lämpade patienter.

Aktiespararna-analys ser stor uppsida i bolagets aktie med riktkursen 0,12 kr
– I en bolagsanalys av Aktiespararna den 27 april är riktkursen för bolagets aktie satt till 0,12 kr per med ”en stor uppsida jämfört med dagens nivåer”.

Antalet nya fall av prostatacancer beräknas mer än fördubblas till 2040 enligt the Lancet Commission
Enligt en nyligen publicerad studie av the Lancet Commission väntas antalet nya fall per år av prostatacancer mer än fördubblas fram till 2040 på grund av förändrad demografi och en allt högre livslängd.

Läs hela nyhetsbrevet och prenumerera via denna länk:
https://bit.ly/progenjun24se

Prostatype Genomics nyhetsbrev publiceras med syfte att erbjuda bredare och fördjupad information om bolagets verksamhet. Det produceras i samarbete med IR-kommunikationsbyrån Honeybadger, https://www.honeybadger.se.