Ej regulatorisk

Prostatype Genomics går in på tysk marknad – Ytterligare information

Prostatype Genomics kan idag meddela att man expanderar i Tyskland, en prioriterad marknad för företaget. Med omedelbar start kommer Karlheinz Dewald att representera företaget och Prostatype® prostatacancertest på den tyska marknaden.

Karlheinz Dewald kommer att representera Prostatype Genomics i rollen som Director of Market Development avseende den tyska marknaden. Karlheinz har många års erfarenhet från kommersiella roller i ledande företag inom områden som bioteknik, onkologi och urologi. Senast ledde Karlheinz implementeringen av en ny molekylär biomarkör för onkologisk diagnostik och behandlingsövervakning i Tyskland, Schweiz och Österrike.

För Prostatype Genomics är detta ytterligare ett viktigt steg in på den tyska marknaden. Med Karlheinz erfarenhet inom affärsutveckling och i att etablera marknadsorganisationer är vi övertygade om att vi kommer att se en snabb utveckling.

VD för Prostatype Genomics, Fredrik Persson, kommenterar: ”Jag är mycket glad över att stärka vår tyska närvaro. Detta är en viktig milstolpe i Prostatype Genomics kommersiella plan, och vi har varit noggranna med att hitta rätt person för att ytterligare utöka användningen av Prostatype® i Tyskland. Karlheinz Dewald har expertis och erfarenhet för att representera innovativa biomarkörer, som Prostatype®, inom diagnostik och prognostik. Karlheinz har också ett omfattande nätverk bland urologer i Tyskland som hjälper oss att få tillgång till viktiga intressenter. ”

Attachments

Release