Ej regulatorisk

Prostatype Genomics levererar första ordern till Storbritannien

Cambridge Clinical Laboratories (CCL), Prostatype Genomics partner i Storbritannien och Irland, har lagt den första beställningen på företagets gentest, Prostatype®.
Det innebär att Prostatype Genomics har tagit ytterligare ett steg i kommersialiseringsprocessen på ännu en prioriterad marknad.

Prostatype Genomics och Cambridge Clinical Labs har samarbetat sedan i höstas, och precis som på övriga prioriterade marknader har beslutsfattare inom vården redan från start visat stort intresse för Prostatype®.

Prostatype Genomics VD Fredrik Persson kommenterar: ”Det är med glädje vi kan meddela att vi har mottagit den första kommersiella ordern från Storbritannien. Vi har stora förhoppningar på det samarbete vi har inlett med CCL. Det är en mycket stark partner och potentialen på den brittiska marknaden är omfattande. 
Vi vet att det finns en stor efterfrågan på att
bättre kunna prognosticera en diagnostiserad prostatacancer och där Prostatype® fyller en viktig funktion för patienter och sjukvård. Vi får hela tiden positiva signaler från våra kontakter med vårdgivare på de marknader vi valt att prioritera. Det är märkbart vilka framsteg vi gör inte bara i Storbritannien utan också på våra övriga prioriterade marknader nu när Covid-pandemin äntligen har börjat lätta, vilket denna order är en bekräftelse på. Jag ser fram emot att kunna kommunicera flera kommersiella framsteg inom en snar framtid.”

Den första leveransen till Cambridge Clinical Laboratories uppgår till ca 240.000 SEK och kommer att bokföras under första kvartalet.

Fortsatt fokus på Europa och USA
Tillsammans med ett snabbt marknadsinträde på den amerikanska marknaden är bolagets fokus att fortsätta kommersialiseringen av Prostatype® inom EMEA.

Om Cambridge Clinical Laboratories
Cambridge Clinical Laboratories började sin resa som Lab 21, redan 2005. Målet för företaget var att vara ett laboratorium för 2000-talet – ett laboratorium som skulle vara en tidig användare av ny teknik för diagnostik.

Sedan starten har CCL varit ledande när det gäller att hitta och implementera innovativa diagnostiska och prognostiska verktyg till nytta för vårdgivare och patienter i Storbritannien och Irland.