Ej regulatorisk

Prostatype Genomics etablerar sig på den italienska marknaden

Prostatype Genomics kan nu tillkännage ett nytt samarbete som öppnar den italienska marknaden för prostatacancerprovet Prostatype®.

Initiativet kommer att ledas av Dr. Maurizio Ballerini  och har redan påbörjats.

Dr Maurizio Ballerini kommenterar: ”Jag är glad och stolt över att få representera Prostatype Genomics och Prostatype® i Italien. Prostatype® är en innovativ och avancerad biomarkör för prostatacancer som perfekt matchar strategin att tillhandahålla ledande produkter inom det prognostiska/terapeutiska området i Italien. Att representera Prostatype® kommer att skapa stora möjligheter att få tillgång till intressenter inom vården och stärka de kommersiella möjligheterna. ”

VD för Prostatype Genomics, Fredrik Persson kommenterar: ”Vi är mycket glada över den här möjligheten. Att ha en person med Maurizios meritlista och erfarenhet av affärsutveckling på den italienska marknaden ger Prostatype® den bästa möjliga starten på denna nyckelmarknad ”.

Dr Maurizio Ballerini kommer att ha rollen som Senior Director of Market Development for Prostatype Genomics i Italien. Maurizio har stor erfarenhet från ett antal diagnostikföretag inom olika terapeutiska områden, där han har haft både vetenskapliga och kommersiella roller. Senast har Maurizio haft ledande kommersiella positioner i stora diagnostikföretag inom prostatacancer.

Attachments

Release