Ej regulatorisk

Prostatype Genomics publicerar nyhetsbrev om framstegen i USA och långtidsuppföljningsstudien i Uppsala

Prostatype Genomics publicerar idag ett nyhetsbrev för januari–februari 2024 med en vd-intervju om vad de tre nyligen publicerade framstegen i USA betyder för bolaget ur ett investerarperspektiv samt en fördjupande intervju om den pågående långtidsuppföljningsstudien med Prostatype®, bolagets gentest för prostatacancerpatienter, vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vd Fredrik Persson förklarar betydelsen av de nyligen uppnådda milstolparna på vägen mot USA-marknaden
Fredrik förklarar betydelsen av de tre milstolpar som uppnåtts i USA under februari 2024, och berättar att bolaget förväntar sig att uppnå den fjärde och sista, och därmed nå marknaden i USA som värderas till 2 miljarder SEK per år, i närtid. Han tar även upp bolagets stora finansiella potential i USA givet att Medicare-godkännande erhålls för kostnadsersättning, vilket förväntas kunna uppnås under Q4 2024. Som exempel på hur värdedrivande USA-marknaden är nämner Fredrik att ett prostatacancertestbolag med verksamhet i USA och Medicare-godkännande förvärvades år 2021 till en värdering om ca 6 miljarder SEK.

Intervju med urologen och forskaren Pontus Röbeck om långtidsuppföljningsstudien vid Akademiska sjukhuset i Uppsala
Pontus berättar om denna unika långtidsuppföljningsstudie med Prostatype® och uppföljningstider om 25 år, och de mycket lovande interimdata som färdigställdes i december 2023. Denna interimdata har blivit utvald för presentation vid den prestigefyllda AUA-konferensen som genomförs i USA i maj 2024.

För att läsa nyhetsbrevet i sin helhet, samt prenumerera på kommande utgåvor, klicka på följande länk:
https://bit.ly/progenjanfeb24se

Prostatype Genomics nyhetsbrev publiceras månadsvis med syfte att erbjuda bredare och fördjupad information om bolagets verksamhet och framsteg till aktieägare, investerare och andra intressenter. Det produceras i samarbete med IR-kommunikationsbyrån Honeybadger, https://www.honeybadger.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Persson, VD Prostatype Genomics AB
Telefon: 073 049 77 01
E-post: fredrik.persson@prostatypegenomics.com

Om Prostatype Genomics AB
Prostatype® är ett gentest som finns tillgängligt för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics AB.