Ej regulatorisk

Prostatype Genomics inleder samarbete med spanska Eurofins Megalab

Prostatype Genomics inleder samarbete med Eurofins Megalab, ledande inom klinisk analys på den spanska laboratoriemarknaden och en del av Eurofins, en av världens största laboratoriegrupper med verksamhet i Europa, USA, Asien och Latinamerika.  Avtalet innebär att Eurofins Megalab kommer att handha samtliga steg i den laboratorieprocess som krävs för att analysera Prostatype® – testet  på den spanska och portugisiska marknaden. Samarbetet är ytterligare ett steg i Prostatype Genomics arbete för att ytterligare accelerera kommersialiseringen i Europa. Avtalet träder i kraft omgående.

Precis som i tidigare kommunicerade samarbeten avseende prioriterade marknader innebär detta att Eurofins Megalab kommer att hantera hela laboratorieprocessen på de spanska och portugisiska marknaderna, från initiala kontakter med vårdgivare till att utföra genanalysen i sina labb och rapportera resutatet i enlighet med Prostatype Genomics kvalitetssäkrade processer.

Fredrik Persson, Prostatype Genomics VD säger: ”Samarbetet med Megalab är ett viktigt steg för oss i Spanien som inte bara är en stor marknad med cirka 35.000 män diagnostiserade med prostatacancer varje år utan också en marknad som på många vis ligger i framkant i Europa. Megalab är ett ledande laboratorieföretag på den spanska marknaden och ingår i Eurofins globala organisation, vilket skapar intressanta möjligheter att hitta laboratoriepartners även på andra prioriterade marknader.”

Eurofins Megalab har ett väl utbyggt nätverk med urologer och arbetar på mer än 50 privata sjukhus i Spanien. Det ger möjligheter till en snabb försäljningsmässig utveckling, eftersom det förutom samarbete inom laboratorietjänster också innebär samarbete mellan Prostatype Genomics lokala spanska organisation och de kommersiella strukturerna hos Eurofins Megalab i Spanien, vilket ger en stor  fördel för kommersialiseringen av Prostatype®-testet.

Dr. Mamen Sánchez-Hombre, Direktör för affärsområde Genetik på Eurofins Megalab säger: ”Prostatacancer är en sjukdom som drabbar många spanjorer, och där det finns ett stort behov av bättre beslutsstöd, både för läkare och patienter. Prostatype® är ett innovativt test som fyller ett kliniskt behov och på ett pedagogiskt sätt sätt ger patienterna möjlighet att bättre förstå vilken risk de löper, och vilken behandling som passar just dem. Med 30 års erfarenhet på den spanska marknaden där vi genomför mer än 20.000 laboratorieanalyser per dag så är Eurofins Megalab en utmärkt partner för Prostatype Genomics i arbetet med att kommersialisera Prostatype® i Spanien och Portugal.”

Om Eurofins

Eurofins grundades 1987 och är idag ett av de största laboratorienätverken i världen med mer än 61 000 anställda i 61 länder och mer än 900 laboratorier världen över. Cirka 450 miljoner tester av olika slag utförs årligen.

Läs mer: https://www.eurofins.com

Om Eurofins Megalab

Med mer än 30 års erfarenhet är Eurofins Megalab nu ett av de största laboratorierna i Spanien.

Eurofins Megalab är idag ledande inom tjänster, information, ledning och utförande av diagnostiska tester, klinisk och anatomopatologisk analys. De är också ledande inom förvaltningen av intrasjukhuslaboratorier i Spanien, med centra på mer än 70 sjukhus.

Läs mer: https://eurofins-megalab.com/en/